Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων: Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021
2 Ιουλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη υπερβαίνει, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, τον στόχο των 500 δισ. EUR σε επενδύσεις
3 Ιουλίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν σχετικά με την επίτευξη ταχείας και φιλόδοξης συμφωνίας επί του ευρωπαϊκού σχεδίου για την ανάκαμψη

Η επίτευξη ταχείας και φιλόδοξης συμφωνίας επί του ευρωπαϊκού σχεδίου για την ανάκαμψη θα αποτελέσει την ύψιστη προτεραιότητα της ΕΕ κατά τις επόμενες εβδομάδες.
Η Επιτροπή έχει διατυπώσει προτάσεις που ανταποκρίνονται δυναμικά στις ανάγκες της Ευρώπης για την ανάκαμψη και θα θέσουν τα θεμέλια μιας πιο βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας για τις μελλοντικές γενιές. Από τις 27 Μαΐου που η Επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της για το μέσο ανάκαμψης NextGenerationEU και το αναθεωρημένο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, έχουν γίνει εντατικές επαφές τόσο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και με το Συμβούλιο. Οι εποικοδομητικές αυτές ανταλλαγές απόψεων κατέδειξαν ότι υπάρχει κοινή βούληση να αναληφθεί δράση για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και κοινό έδαφος όσον αφορά πολλές πτυχές του σχεδίου.
Θα απαιτηθεί ισχυρή πολιτική ηγεσία για την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής. Είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων και η πλήρης συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ταχεία επίτευξη συμφωνίας είναι ζωτικής σημασίας.
Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με το άρθρο 324 της Συνθήκης, προσκάλεσα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ντάβιντ Σασόλι και τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου, καθώς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ σε σύσκεψη στις 8 Ιουλίου για να κάνουμε απολογισμό της ως τώρα προόδου και να προετοιμάσουμε τις επικείμενες εντατικές πολιτικές διαπραγματεύσεις.
Είναι κοινή μας ευθύνη να ολοκληρώσουμε χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο ανάκαμψης και να δείξουμε σε όλους τους Ευρωπαίους ότι η Ένωση είναι έτοιμη να δράσει προς όφελος όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.