Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Εγκρίνονται σε χρόνο ρεκόρ μέτρα στήριξης για την Ελλάδα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής
14 Ιουλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: η Επιτροπή συνιστά να μην χορηγείται χρηματοδοτική στήριξη σε επιχειρήσεις που έχουν δεσμούς με φορολογικούς παραδείσους
14 Ιουλίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ανάπτυξη δεξιοτήτων μετά την πανδημία: Η Επιτροπή δημοσιεύει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις ψηφιακές ικανότητες

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσιεύει νέες κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσει τους εκπαιδευτές, τους εργοδότες και τους υπεύθυνους προσλήψεων να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι διαθέτουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να ευημερήσουν στην αγορά εργασίας μετά τον κορονοϊό.

Η έκθεση «DigComp at Work» και οι κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής περιλαμβάνουν πρακτικά μέτρα, βασικές δράσεις, συμβουλές και διαδικτυακούς πόρους για την αξιοποίηση του πλαισίου της ΕΕ για την ψηφιακή ικανότητα (DigComp) στη «διαδρομή απασχολησιμότητας» —από την εκπαίδευση έως τη βιώσιμη απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Τους τελευταίους μήνες, η κοινωνική αποστασιοποίηση μεταμόρφωσε τον τρόπο που διασυνδεόμαστε, ερευνούμε και καινοτομούμε στην εργασία. Πρέπει να εξοπλίσουμε τους πολίτες με κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται έτσι». Η υποστήριξη της διαχείρισης της ψηφιακής μετάβασης βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού θεματολογίου δεξιοτήτων.

Η Επιτροπή θα προαγάγει τις σχετικές εργασίες το φθινόπωρο, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και μια ανακοίνωση για την οικοδόμηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης. Το DigComp θα στηρίξει τις προσπάθειες των χωρών, των επιχειρήσεων και των κοινωνικών εταίρων για τη στήριξη της ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων.

Η έκθεση περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων με πρακτικά παραδείγματα ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων, ενώ ο οδηγός εφαρμογής παρέχει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, παραδείγματα και χρήσιμους πόρους για τη χρήση του DigComp.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον επιστημονικό κόμβο του Κοινού Κέντρου Ερευνών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.