Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή διαθέτει 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ικανοτήτων και της συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
11 Μαΐου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ COVID-19 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 484,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ 20 ΧΩΡΕΣ
11 Μαΐου, 2021

Δελτίο Τύπου – Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον συμμετέχουν σε υπουργική διάσκεψη για τη διαχείριση της μετανάστευσης με Αφρικανούς εταίρους

Αθήνα, 10/05/2021

 

Αύριο, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα συμμετάσχουν σε υπουργική τηλεδιάσκεψη για τη διαχείριση της μετανάστευσης, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης υπουργεία Εσωτερικών κρατών μελών της ΕΕ, η Επίτροπος της Αφρικανικής Ένωσης αρμόδια για κοινωνικές υποθέσεις, οι πρόεδροι της διαδικασίας του Ραμπάτ και της διαδικασίας του Χαρτούμ και χώρες εταίροι της Αφρικής.

 

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, θα εστιάζει σε δύο κύριους τομείς της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με Αφρικανούς εταίρους για τη μετανάστευση: στη διαχείριση των παράτυπων μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των συνόρων και της επιστροφής, και στις ευκαιρίες νόμιμης μετανάστευσης. Θα συμμετάσχουν επίσης ανώτεροι υπάλληλοι της Αφρικανικής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, των οργανισμών δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας κ. Eduardo Cabrita και η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, περίπου στις 15.30 ώρα Ελλάδος. 

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα