Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει ενίσχυση ύψους 110 εκατ. ευρώ για την αντιστάθμιση της ζημίας που υπέστη ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού
26 Ιουλίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Η πρωτοβουλία «No More Ransom» που βοήθησε 6 εκατομμύρια θύματα να ανακτήσουν τα δεδομένα τους κλείνει 5 χρόνια και αποκτά νέο ιστότοπο για ταχύτερη βοήθεια
26 Ιουλίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Δασικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία: η ΕΕ κινητοποιεί άμεση βοήθεια για την Ιταλία

                                                                                                            

Δασικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία: η ΕΕ κινητοποιεί άμεση βοήθεια για την Ιταλία

 

Αθήνα, 26/07/2021

 

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα βοήθειας που απηύθυνε η Ιταλία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σαρδηνία, η ΕΕ κινητοποίησε άμεση στήριξη, την οποία προσέφεραν η Γαλλία και η Ελλάδα. Οι δύο χώρες διέθεσαν από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη (Canadair).

 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τη Γαλλία και την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν προς την Ιταλία για την κατάσβεση αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τις ιταλικές αρχές για την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο και τον συντονισμό επιπλέον βοήθειας, εάν παραστεί ανάγκη».

 

Τα αεροπλάνα που προσέφερε η Γαλλία ανήκουν στο ευρωπαϊκό απόθεμα πολιτικής προστασίας, ενώ τα αεροσκάφη που προσέφερε η Ελλάδα αποτελούν μέρος των πόρων του rescEU. Οι δασικές πυρκαγιές έπληξαν την περιοχή Montiferru της κεντροδυτικής Σαρδηνίας εν μέσω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα, ενώ 355 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα