ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ: ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – 17-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
14 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Ομιλία της προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ένωσης το 2021
15 Σεπτεμβρίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – SOTEU 2021: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ – ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 10:00 π.μ.

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2021 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

SOTEU 2021: Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και οι εθελοντές του mazi.eu σε εκδήλωση στο Ζάππειο

 

cid:image002.png@01D7A96D.3D36F420
Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στην πρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις πολιτικές της

κατά τη Συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ 2021.

Με αφορμή τη συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης το 2021 (State of the Union 2021) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Γραφείο του EK στην Ελλάδα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή εθελοντών του δικτύου mazi.eu.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή της επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβης Ρίγκου, του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστα Τσουτσοπλίδη και του Προέδρου και Επιστημονικού Διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας Παναγιώτη ΛιαργκόβαΣτη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες, εθελοντές του δικτύου mazi.eu και σπουδαστές και διδάσκοντες του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Τον διάλογο θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Σκυλακάκη.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SOTEU 2021);

Η Συζήτηση θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 (ώρα Ελλάδος), με ταυτόχρονη διερμηνεία στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Εναλλακτικά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους λογαριασμούς του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε Facebook και Twitter.

Λάβετε κι εσείς μέρος στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #SOTEU σε όλα τα κοινωνικά μας δίκτυα!

Βρείτε βίντεο και φωτογραφίες στο Kέντρο Oπτικοακουστικού Yλικού του Κοινοβουλίου και επισκεφτείτε το EP Newshub για να δείτε τι λένε οι ευρωβουλευτές σχετικά με την κατάσταση της ΕΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

cid:image005.jpg@01D7A970.075792D0

 

Τι είναι η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ;

Η “κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το προσεχές έτος και το όραμά της για το μέλλον. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τόσο τα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της, όσο και τις επερχόμενες προκλήσεις και προτεραιότητες.

Η συζήτηση αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ, καθώς επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Επιτροπή συγκεκριμένες απαντήσεις, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους.

Γιατί η φετινή ομιλία είναι σημαντική;

Οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν επίκαιρες – η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη, μένοντας ταυτόχρονα πιστή στα εμβληματικά της προγράμματα, όπως την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα