Δελτίο Τύπου – Ξεκινάει τις εργασίες της η ομάδα υψηλού επιπέδου για το μέλλον της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ
17 Σεπτεμβρίου, 2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ” 2021-2022
20 Σεπτεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Οι βιώσιμες αστικές μεταφορές στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

                                                                                                            

Οι βιώσιμες αστικές μεταφορές στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

 

Αθήνα, 17/09/2021

 

Γύρω στις 3.000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη συμμετέχουν στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου. Η εκστρατεία του 2021 που έχει θέμα «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα», προωθεί τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ως μιας ασφαλούς, αποτελεσματικής και οικονομικά προσιτής επιλογής κινητικότητας χαμηλών εκπομπών για όλους. Φέτος επίσης συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, η οποία μετεξελίχθηκε στην Εβδομάδα Κινητικότητας.

«Η ύπαρξη ενός καθαρού, έξυπνου και ανθεκτικού συστήματος μεταφορών βρίσκεται στο επίκεντρο των οικονομιών μας και είναι πολύ βασική για τη ζωή των πολιτών. Γι’ αυτό φέτος, στην 20ή επέτειο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είμαι υπερήφανη που 3.000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη αλλά και αλλού μας δείχνουν πώς οι ασφαλείς και βιώσιμες επιλογές μεταφορών κρατούν τις κοινότητές μας συνδεδεμένες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν.

Για τη φετινή επέτειο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα εικονικό μουσείο που προβάλλει την ιστορία της Εβδομάδας Κινητικότητας, τα αποτελέσματά της, προσωπικές ιστορίες και πώς συνδέεται με τις ευρύτερες προτεραιότητες της ΕΕ για τη βιωσιμότητα. Πέραν αυτού, σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται δραστηριότητες όπως φεστιβάλ ποδηλάτων, εκθέσεις ηλεκτρικών οχημάτων και εργαστήρια. Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ιδέες της Επιτροπής για ένα νέο πλαίσιο αστικής κινητικότητας, καθώς και με το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων και την αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express», η οποία στις 16 Σεπτεμβρίου πέρασε στη Βουλγαρία.

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα