Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή δρομολογεί αποστολές της ΕΕ για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων
29 Σεπτεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εφαρμόζει τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων βάσει του κανονισμού περί αμοιβαίας αναγνώρισης των εμπορευμάτων
30 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ: ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ 3η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, 1-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

 

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την τρίτη διαβούλευση των πολιτών

Στρασβούργο, 1-3 Οκτωβρίου

 

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ καλούνται να παρακολουθήσουν την τρίτη διαβούλευση της ομάδας Ευρωπαίων πολιτών, με τη συμμετοχή ακόμη 200 πολιτών που θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

 

Ο παρών φάκελος για τα ΜΜΕ παρέχει τεχνικές πληροφορίες για τους τρόπους παρακολούθησης και κάλυψης της τρίτης από τις τέσσερις διαβουλεύσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών.

 

Η τρίτη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών θα επικεντρωθεί στις εξής θεματικές: Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/υγεία

 

Πότε: 1-3 Οκτωβρίου 2021

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο

 

Οι διαβουλεύσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών θα προβάλλονται και ζωντανά στην Ψηφιακή Πλατφόρμα της Διάσκεψης, το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ,  στο EbS/EbS+

 

Σημείωμα

 

Οι Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών αποτελούν βασικό στοιχείο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης που διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση την κοινή τους δήλωση. Οι πρώτες συνεδριάσεις και των τεσσάρων ομάδων θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και θα αρχίσουν να επεξεργάζονται σχέδια συστάσεων εντός της αρμοδιότητας κάθε ομάδας.

 

Η πρώτη ομάδα διαβούλευσης πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 200 πολιτών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εξής τομείς: μια ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας/εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός/ψηφιακός μετασχηματισμός.  Η δεύτερη ομάδα διαβούλευσης πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή ακόμη 200 πολιτών  και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εξής τομείς: ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες, δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια.

Οι διαβουλεύσεις έγιναν με βάση τις συνεισφορές πολιτών που συλλέγονται από όλη την Ευρώπη στην Πολύγλωσση Ψηφιακή Πλατφόρμα, καθώς και την υποστήριξη και παρουσιάσεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

 

Μάθετε περισσότερα για τις ομάδες εδώ, κατεβάστε το infographic σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Διάσκεψης και το ενημερωτικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαβάστε σχετικά για τις πρακτικές λεπτομέρειες και κατεβάστε το προσωρινό ημερολόγιο της Διάσκεψης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις της ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών εδώ

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα