Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή χαιρετίζει την έγκριση 10 ευρωπαϊκών συμπράξεων για την επιτάχυνση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης
Νοέμβριος 24, 2021
#EUSEFUL NEWSLETTER- ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΈΝΑ ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ
Νοέμβριος 24, 2021

Δελτίο Τύπου – Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: Κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου

Δελτίο Τύπου

 

                                                                                                            

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: Κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου

 

Αθήνα, 19/11/2021

 

Ενόψει της 20ής Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, ο πλανήτης μας φιλοξενεί την πολυπληθέστερη γενιά νέων στην ιστορία. Δυστυχώς, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 18 εκατομμύρια στην ΕΕ, εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Πολύ περισσότερα κινδυνεύουν, καθώς τα παιδιά είναι τα πρώτα που υποφέρουν από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και να ζουν χωρίς διακρίσεις και εκφοβισμούς οποιουδήποτε είδους. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζήτησε το 2022 να ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι να στηριχθούν και, μέσα από τη συνεργασία μαζί τους, οι ανησυχίες και οι ανάγκες τους να τεθούν στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής της ΕΕ. Πρέπει να επενδύσουμε στο παρόν και το μέλλον όλων των παιδιών. Είναι ευθύνη μας να μην αφήσουμε κανένα παιδί πίσω».

 

Βλ. εδώ ολόκληρη την κοινή δήλωση.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα