Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την εκπαίδευση των προσφύγων και την αντιμετώπιση μεταναστευτικών προκλήσεων στην Τουρκία με επιπλέον 560 εκατ. ευρώ
21 Δεκεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης: Η Επιτροπή ξεκινά τις διαβουλεύσεις με πρόσκληση για υποβολή στοιχείων
21 Δεκεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Re-Open EU: όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία σε μία πλατφόρμα

ReOpen EU: όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία σε μία πλατφόρμα

 

Αθήνα, 21/12/2021

 

Η πλατφόρμα Reopen EU παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή ταξίδια σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενόψει των διακοπών, η πλατφόρμα αυτή παρέχει στους πολίτες πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς, με στόχο την ασφαλή διασυνοριακή κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ.

 

Ειδικότερα, το Reopen EU παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέτρα που ισχύουν, μεταξύ άλλων για την καραντίνα και τις απαιτήσεις διαγνωστικής εξέτασης των ταξιδιωτών, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID που θα σας βοηθήσει να ασκήσετε το δικαίωμά σας να κυκλοφορείτε ελεύθερα, καθώς και τις εφαρμογές κινητών για ιχνηλάτηση επαφών και αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τον κορονοϊό.

 

Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αξιοποιήσουν το Reopen EU, ώστε να παράσχουν στο ευρύ κοινό σαφείς, πλήρεις και έγκαιρες πληροφορίες για οποιονδήποτε περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, τις ενδεχόμενες επιπλέον απαιτήσεις, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν για τους πολίτες που ταξιδεύουν από περιοχές κινδύνου, το συντομότερο δυνατόν πριν από την έναρξη ισχύος νέων μέτρων. Το ReOpen EU λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 και είναι προσβάσιμο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα