Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία
26 Ιανουαρίου, 2022
Δελτίο Τύπου – Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Δήλωση της Eυρωπαϊκής Επιτροπής και της ύπατης εκπροσώπου
26 Ιανουαρίου, 2022

Δελτίο Τύπου – Iσχυρή ανάκαμψη και δίκαιη μετάβαση για όλες τις περιφέρειες της ΕΕ μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας της Επιτροπής με την Επιτροπή των Περιφερειών

                                                                                                            

Iσχυρή ανάκαμψη και δίκαιη μετάβαση για όλες τις περιφέρειες της ΕΕ μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας της Επιτροπής με την Επιτροπή των Περιφερειών

 

Αθήνα, 24/01/2022

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τη στήριξη της ανάκαμψης των περιφερειών της ΕΕ κατά το τρέχον πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Για τον σκοπό αυτό, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα υπογράψει αύριο κοινό σχέδιο δράσης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Επίτροπος κ. Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Κατά την περίοδο προγραμματισμού 2021-2027, υπάρχουν περισσότερα μέσα, περισσότερες ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες από ποτέ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και την επίτευξη του συλλογικού στόχου μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης. Οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση της ανάπτυξης και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων που στηρίζονται στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα και στο NextGenerationEU. Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν αποτελέσματα».

Μέσω του κοινού σχεδίου δράσης, τα δύο θεσμικά όργανα φιλοδοξούν να: στηρίξουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές και τις διοικητικές μονάδες τους που διαχειρίζονται κονδύλια των ταμείων συνοχής· δώσουν ώθηση στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και σε συνέργειες μεταξύ της πολιτικής συνοχής, του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλων επενδυτικών εργαλείων· προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή ως καθολική αξία εντός της ΕΕ· ενισχύσουν τη διασυνοριακή συνεργασία στην Ευρώπη και προβάλουν αποτελεσματικότερα στην πράξη την προστιθέμενη αξία της πολιτικής συνοχής.

Οι δημοσιογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες στις 10.30 ώρα Ελλάδος.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα