Ουκρανία: Παιδιά μεταφέρονται από την Πολωνία στην Ιταλία με την πρώτη επιχείρηση ιατρικής διακομιδής της ΕΕ
16 Μαρτίου, 2022
Το μέλλον της Ευρώπης: ακόμη μία Ολομέλεια αφιερωμένη στις προτάσεις των πολιτών
16 Μαρτίου, 2022

Συνεδριάσεις του Eurogroup και των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών στις 14-15 Μαρτίου

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Τζεντιλόνι θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών για το 2023Αναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού με βάση την ανακοίνωση της Επιτροπής. Η Ευρωομάδα θα προβεί σε απολογισμό της οικονομικής κατάστασης που έχει προκύψει από τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και από άλλες βασικές μακροοικονομικές εξελίξεις στις οποίες στηρίζεται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός για το 2023. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τη δέκατη τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την ΕλλάδαΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, την οποία δημοσίευσε η Επιτροπή στις 23 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, σε διευρυμένη σύνθεση, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τη μελλοντική πορεία για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με ένα πρόγραμμα εργασιών για τα εναπομένοντα στοιχεία της τραπεζικής ένωσης και θα προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής για το ευρώ που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Μαρτίου 2022.

Ο Επίτροπος κ. Τζεντιλόνι θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στη συνέντευξη Τύπου

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα