Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα στηρίζει το Upfront Initiative
18 Μαρτίου, 2022
Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή ξεκινάει διαβούλευση σχετικά με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για προβληματικές τράπεζες
21 Μαρτίου, 2022

Η Επιτροπή δεσμεύεται να διαθέσει 154 εκατ. ευρώ για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη σύγκρουση στην Υεμένη

Kατά τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου δωρητών για την Υεμένη, την οποία διοργάνωσαν από κοινού τα Ηνωμένα Έθνη, η Σουηδία και η Ελβετία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χορήγηση 154 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των απόρων στην Υεμένη το 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν δεσμεύσει συνολικά πάνω από 371 εκατ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της να αντιμετωπίσει το σοβαρό χρηματοδοτικό κενό που έχει προκαλέσει η κρίση στη χώρα αυτή. Η νέα χρηματοδότηση της ΕΕ θα καλύψει τις πλέον επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν από την κρίση και θα στηρίξει τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης.

Η ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 135 εκατ. ευρώ θα παράσχει ζωτική βοήθεια όπως τρόφιμα, νερό, στέγη, υγειονομική περίθαλψη και επισιτισμό, καθώς και ανθρωπιστική προστασία σε εκτοπισμένους κατοίκους της Υεμένης και σε ευάλωτα άτομα που πλήττονται από τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Αναπτυξιακή βοήθεια ύψους 14 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του μέσου εξωτερικής πολιτικής θα στηρίξουν την ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου

 

 

Press Release in Englis

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα