Το SURE συνεχίζει να προστατεύει θέσεις εργασίας και να στηρίζει την ανάκαμψη με επιτυχία, σύμφωνα με νέα έκθεση
28 Μαρτίου, 2022
Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: Έναρξη λειτουργίας του νέου Ευρωπαϊκού Δικτύου Μαθητευομένων
28 Μαρτίου, 2022

Η ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία με τον ΠΟΥ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και της πρόσβασης σε εμβόλια, φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες στην Αφρική

Η Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενισχύουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή, αποτελεσματικά και ποιοτικά εμβόλια, φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες στην υποσαχάρια Αφρική.

 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα στη Γενεύη από την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

 

Η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν δήλωσε σχετικά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΠΟΥ φιλοδοξούν από κοινού να ενισχύσουν τις τοπικές παραγωγικές ικανότητες και την πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά και, πρωτίστως, οικονομικώς προσιτά φάρμακα και εμβόλια. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ομάδα Ευρώπη” για την τοπική παραγωγή στην Αφρική, συμφωνήσαμε σήμερα με τον Δρ Τέντρος να ενισχύσουμε τη στήριξη των προσπαθειών των Αφρικανών εταίρων μας να άρουν τα κύρια εμπόδια στην πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα, χρηματοδοτώντας συγκεκριμένα έργα με τουλάχιστον 24,4 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Μαζί, ενισχύουμε τα θεμέλια της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας, της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και της σημερινής και μελλοντικής υγειονομικής ασφάλειας».

 

Η συνεργασία της ΕΕ με τον ΠΟΥ θα στηρίξει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης για την αύξηση της τοπικής παραγωγής εμβολίων στην Αφρική για την Αφρική. Θα στηρίξει επίσης τους στόχους της Αφρικανικής Ένωσης σε τομείς όπως η απασχόληση και η ανάπτυξη, το εμπόριο και η επιστημονική συνεργασία. Κατά την αποστολή της στη Γενεύη, η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε επίσης στήριξη 14,4 εκατ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών (2022-2024) για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο Τύπου εδώ.

 

Press Release in English 

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα