Το μέλλον της Ευρώπης: η πρώτη συζήτηση σχετικά με τις προτάσεις της Διάσκεψης φτάνει στο τέλος της
30 Μαρτίου, 2022
Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ: Η Επιτροπή θεσπίζει νέους κανόνες για την εξαίρεση των ανηλίκων από την περίοδο αποδοχής 270 ημερών των πιστοποιητικών εμβολιασμού
30 Μαρτίου, 2022

Σχέδιο 10 σημείων για ισχυρότερο ευρωπαϊκό συντονισμό όσον αφορά την υποδοχή ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

ουκρανία - εε

Στα συμπεράσματά του της 24ης και 25ης Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους με σταθερό πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τις προσπάθειες αυτές.

 

Στο έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της 28ης Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, σε συντονισμό με τη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό κ. Gérald Darmanin, παρουσίασαν ένα σχέδιο 10 σημείων για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού συντονισμού όσον αφορά την υποδοχή ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και η πλήρης έκδοση του σχεδίου 10 σημείων είναι επίσης διαθέσιμη διαδικτυακά.

 

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα