Ένωση Ασφάλειας: Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ σχετικά με την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο
13 Ιουνίου, 2022
Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2023: Ενδυνάμωση της Ευρώπης ώστε να συνεχίσει να διαμορφώνει έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
13 Ιουνίου, 2022

Πρόσκληση προς τη νεολαία: Διαγωνισμός ιδεών για την ονομασία του νέου συστήματος διαστημικής συνδεσιμότητας

Σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η Επιτροπή για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό ιδεών, απευθυνόμενο στους νέους, για την ονομασία του νέου ασφαλούς συστήματος διαστημικής συνδεσιμότητας. Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν και η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ ανακοίνωσαν τον διαγωνισμό, ο οποίος τιμά τη δημιουργικότητα των νέων, συνδέοντάς τους με ένα στρατηγικό και αλληλέγγυο σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αφρικανική διάσταση της πρωτοβουλίας, όπως είχε προαναγγείλε ο Επίτροπος Μπρετόν τον Φεβρουάριο.

Το νέο ασφαλές σύστημα συνδεσιμότητας θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ. Θα αποτελεί ένα υπερσύγχρονο διαστημικό σύστημα που θα παρέχει ασφαλείς επικοινωνίες και ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ευρώπη και την Αφρική, ανταποκρινόμενο στους στόχους της νέας ψηφιακής δεκαετίας. Η νικήτρια πρόταση θα ανακοινωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Οι νικητές και οι νικήτριες θα προσκληθούν στην εκδήλωση λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, καθώς και σε μια ημέρα βιωματικής ενημέρωσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός έως τις 31 Ιουλίου. Τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα των Επιτρόπων Μπρετόν και Γκαμπριέλ είναι διαθέσιμα  και εδώ. Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. τη σχετική σελίδα.

 

Press Release in English

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα