Συνεδριάσεις του Eurogroup και των Υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων στις 16 και 17 Ιουνίου
17 Ιουνίου, 2022
Ένας νέος τρόπος ζωής αναδεικνύεται στην Μυτιλήνη, μέσα από την αναβάθμιση σημαντικών έργων, χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
22 Ιουνίου, 2022

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης Πέμπτη 9 – Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, Πάτρα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει και συμμετέχει στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και διεξάγεται από Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Πάτρα.

Οι συζητήσεις του φετινού συνεδρίου εντάσσονται σε έξι θεματικές ενότητες: Οικονομία και Βιώσιμη ανάπτυξη, Κλιματική κρίση & Περιβαλλοντική δράση, Ψηφιακή καινοτομία & Επιχειρηματικότητα, Κοινωνία, Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Υγεία & Ευημερία και Ενέργεια & Συνδεσιμότητα.

 

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ), Πέτρος Κόκκαλης (Αριστερά) και Έλενα Κουντουρά (Αριστερά), καθώς και οι ευρωβουλευτές Franc Bogovič (ΕΛΚ, Σλοβενία) και Cyrus Engerer (Σοσιαλιστές, Μάλτα).

 

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το ΕΛΙΑΜΕΠ, και με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, συνδιοργανώνονται τρείς θεματικές ενότητες/συζητήσεις για τη “Μεσογειακή διάσταση της ΕΕ: Προτάσεις για το μέλλον”:

 

  • 09:00-10:20, “Μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας: Ένα νέο οικονομικό μοντέλο;” με τους: Franc Bogovič (ευρωβουλευτής ΕΛΚ, Σλοβενία), Ηλία Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλέκο Κρητικό, ανώτερο σύμβουλο πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ και Νίκο Βέττα, γενικό διευθυντή στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συντονιστής: Δρ. Σπύρος Μπλαβούκος, αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος “Αριαν Κοντέλλη”, ΕΛΙΑΜΕΠ.

 

  • 10:20 – 10:50“Μια πράσινη μετάβαση για τη Μεσόγειο”, με τους: Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ, Ελλάδα), Cyrus Engerer (ευρωβουλευτής Σοσιαλιστές, Μάλτα) και Ξένια Ι. Λοϊζίδου, ερευνήτρια στο Μεσογειακό Πρόγραμμα, ΕΛΙΑΜΕΠ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

  • 10:50 – 12:00“Επανεξέταση της γεωπολιτικής και της μετανάστευσης στη Μεσόγειο”, με τους: Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δρ. Αγγελική Δημητριάδη, ερευνήτρια GPPi και ανώτερη Ερευνήτρια, ΕΛΙΑΜΕΠ και Ronald Meinardus, ανώτερο ερευνητή και επικεφαλής του Μεσογειακού Προγράμματος, ΕΛΙΑΜΕΠ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις συζητήσεις εδώ (ελληνικά και αγγλικά).

 

Διαβάστε περισσότερα και παρακολουθήστε τις εργασίες όλου του συνεδρίου εδώ.

 

Επισυνάπτεται το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.