Η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει επειγόντως τη δράση της για το κλίμα
29 Σεπτεμβρίου, 2022
Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» – επιλογή σχολείων για συμμετοχή
29 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναντά το AnimaSyros

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, AnimaSyros.

Μετά την επίσημη παρουσίαση της 15ης χρονιάς του φεστιβάλ, την οποία φιλοξένησε το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή την Παρασκευή 23/9 (17:30, Θέατρο Απόλλων-Ερμούπολη), θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για το πώς το ανιμέισον μπορεί να προάγει τις αξίες της δημοκρατικής ζωής και να μιλήσει στην καρδιά του Ευρωπαίου πολίτη.

Ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ, Κώστας Τσουτσοπλίδης, θα συζητήσει με την Δανάη Κατωπόδη, animation & production manager, και την Laura Almantaite, παραγωγό και διευθύντρια του φεστιβάλ BLON της Λιθουανίας για την ικανότητα του ανιμέισον να μεταφέρει μηνύματα για την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα στις νεότερες γενιές, σε μια εποχή που αποτελεί πρόκληση για τις δημοκρατικές αξίες. «Μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε κατά πόσο το animation μπορεί να διαπραγματευτεί σημαντικά θέματα, όπως η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, με έναν τρόπο που να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων», δήλωσε ο Επικεφαλής του ΕΚ.

 

Παρακολουθήστε τη συζήτηση και διαδικτυακά πατώντας εδώ.

Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει η ταινία Flee, που ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX 2022.