Η Επιτροπή διαθέτει άλλα 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των κρατών μελών που φιλοξενούν πρόσφυγες από την Ουκρανία
7 Νοεμβρίου, 2022
Διεθνής ημέρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων: Κοινή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου Τζουζέπ Μπορέλ και της Αντιπροέδρου Βιέρα Γιούροβα
7 Νοεμβρίου, 2022

Μεγάλη εκδήλωση για το μέλλον του διαδικτύου μεθαύριο στην Πράγα

The Berlaymont Building and European Flags

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας μια πολυμερής εκδήλωση υψηλού επιπέδου για το μέλλον του διαδικτύου, η οποία διοργανώνεται από την Επιτροπή σε συνεργασία με την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Η εκδήλωση θα εστιάσει σε συγκεκριμένες δράσεις για την υλοποίηση των αρχών της Διακήρυξης για το μέλλον του διαδικτύου, η οποία τον Απρίλιο του 2022 συγκέντρωσε τις υπογραφές πάνω από 60 εταίρων που ανέλαβαν δέσμευση για ένα ανοικτό, ελεύθερο, παγκόσμιο, διαλειτουργικό, αξιόπιστο και ασφαλές διαδίκτυο και για τον περιορισμό του αντικτύπου της παραπληροφόρησης. Η εκδήλωση θα αναδείξει επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την παραπληροφόρηση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Αντιπρόεδρος κ. Βιέρα Γιούροβα, η οποία θα μιλήσει στην εκδήλωση, δήλωσε σχετικά: «Αυτή την εβδομάδα, Ευρωπαίοι και διεθνείς εταίροι και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας θα συγκεντρωθούν στην Πράγα για να συζητήσουν πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε το διαδίκτυο που θέλουμε. Ένα διαδίκτυο που να σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα, να προωθεί τον ψηφιακό γραμματισμό και να περιορίζει την παραπληροφόρηση. Το μέλλον του διαδικτύου θα καθορίσει το μέλλον των δημοκρατιών, των μέσων ενημέρωσης και των οικονομιών μας, γι’ αυτό και είναι καθήκον μας να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτελεί έναν ασφαλή και αξιόπιστο χώρο για όλους.»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ, ενώ πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες είναι διαθέσιμες εδώ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης —στις 13:30 ώρα Ελλάδος— θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από την Αντιπρόεδρο κ. Βιέρα Γιούροβα, τον Αντιπρόεδρο της τσεχικής κυβέρνησης, αρμόδιο για την Ψηφιοποίηση και Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ίβαν Μπάρτος, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Γιαν Λίπαβσκι.

Οι νέοι κανόνες της ταξινομίας για την υποχρέωση γνωστοποίησης θα αυξήσουν τη διαφάνεια των παραγόντων της χρηματοπιστωτικής αγοράς στους τομείς του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας

Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα