Περισσότεροι από 1000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ισπανία
7 Ιανουαρίου, 2017
Επίθεση κατά Γιούνκερ για τη φοροδιαφυγή στην ΕΕ
7 Ιανουαρίου, 2017

Στήριξη στην Τουρκία από Γιούνκερ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Πρωτοχρονιάς

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ δεσμεύτηκε στην Τουρκία για την «συνεχή υποστήριξη» της ΕΕ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας χθες (1η Ιανουαρίου), μετά την επίθεση την Πρωτοχρονιά σε νυχτερινό κέντρο, η οποία στοίχισε την ζωή σε 39 ανθρώπους.

Κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη συλληφθεί στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αρχές για τον εντοπισμό του ενόπλου, μετά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο η οποία άφησε δεκάδες τραυματίες. Ήταν η τελευταία τρομοκρατική επίθεση του 2016 στην Ευρώπη, και μια από τις πιο θανατηφόρες, ακολουθώντας εκείνη στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία άφησε πίσω της 12 νεκρούς.

Την ευθύνη ανέλαβε με δήλωσή του το Ισλαμικό Κράτος. Σε δήλωσή του, ο Γιούνκερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσθέτοντας ότι «Είναι κοινή μας ευθύνη να καταστείλουμε την τρομοκρατία. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω και μέσω εσάς τον λαό της Τουρκίας ότι μπορείτε να υπολογίζετε στην συνεχή υποστήριξή μας σε αυτή την προσπάθεια.»

«Προσωπικά και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς και την αλληλεγγύη μου προς τα θύματα και τους αγαπημένους τους.» Μέχρι στιγμής, οι νεκροί περιλαμβάνουν πολίτες από τη Σαουδική Αραβία, την Συρία, το Λίβανο, το Ιράκ, την Τυνησία, το Κουβέιτ και το Ισραήλ, καθώς και μια βελγική-τουρκική διπλή ιθαγένεια και μια καναδική-ιρακινή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε ότι τρεις από τους πολίτες της σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση.

Περισσότερα εδώ.