Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία
11 Δεκεμβρίου, 2019
Climate change: new rules agreed to determine which investments are green
17 Δεκεμβρίου, 2019

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: οι πρώτες αντιδράσεις των ευρωβουλευτών

Το Κοινοβούλιο συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας για να συζητηθεί με την Ursula von der Leyen και τον Frans Timmermans το σχέδιο για μια κλιματικά ουδέτερη ήπειρο.

Μετά την πρόσφατη κήρυξη κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πρόεδρος της Επιτροπής von der Leyen δημοσιοποίησε την Τετάρτη στην αίθουσα ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες το σχέδιο της Επιτροπής για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στην ΕΕ μέχρι το 2050.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ εξέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι η αναμενόμενη «ευρωπαϊκή νομοθεσία για το κλίμα» θα χρηματοδοτηθεί και θα εφαρμοστεί με τρόπο οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένο.

Ολοκληρώνοντας τη δίωρη συζήτηση, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Frans Timmermans, ως Επίτροπος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, απάντησε σε μερικά από τα πιο καίρια ερωτήματα των ευρωβουλευτών για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή μετάβαση στα κράτη μέλη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, καθώς και για το πώς θα διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ μέσω της εφαρμογής παρόμοιων κανόνων και εκτός αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες   εδώ.