Βιομηχανία: Οι νέοι κανόνες για τις ιατρικές συσκευές να αποφύγουν την «περιττή» γραφειοκρατία
13 Ιουνίου, 2016
Τουσκ: Τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο οι συνομιλίες για κατάργηση της βίζας ΕΕ-Τουρκίας
13 Ιουνίου, 2016

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον θα ψηφίσει υπέρ…της παραμονής στην ΕΕ

Ο Στάνλεϋ Τζόνσον – ο πατέρας του  Brexiteer Μπόρις Τζόνσον – έχει προειδοποιήσει ότι η ΕΕ πρέπει να πετάξει το ευρώ και να ελέγξει τη μετανάστευση, αν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στο μπλοκ στο δημοψήφισμα τις 23 Ιουνίου.

Ο Στάνλεϋ Τζόνσον , πρώην ευρωβουλευτής και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον γιό του Μπόρις, βουλευτή των Συντηρητικών , – αλλά σε συμφωνία με τον άλλο του  γιο,  Jo, ο οποίος είναι επίσης βουλευτής των συντηρητικών.

Πρέπει να συμβεί το Brexit, πολλοί εκτιμούν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι σε πλεονεκτική θέση για να γίνει πρωθυπουργός,  κάτι το οποίο ο Στάνλεϋ περιγράφεται ως «ένα υπέροχο σενάριο».  «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη, και δεν θα αποκλίνω κατ’ ανάγκην 180 μοίρες από την  ανάλυση του Μπόρις».

«Οι Brexiteers προέρχονται από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, και σέβομαι πολλά από τα κίνητρά τους. Η δημοκρατική βάση των αποφάσεων σε επίπεδο ηπείρου μπορεί να αμφισβητηθεί. Ωστόσο, θα ήθελα να μείνει στην ΕΕ και να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις αυτές από το εσωτερικό», ανέφερε.

Σε μια συνέντευξη με την EurActiv.com, ο Τζόνσον είπε ότι μια ψήφος για να μείνει θα πρέπει να εξακολουθεί  να μετράει ως προειδοποίηση. «Αν η Βρετανία παραμένει, το πιο επείγον θέμα είναι να ασχοληθεί με το πρόβλημα της μετανάστευσης. Πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης», είπε.

Η εμφανής αδυναμία της Βρετανίας να ελέγχει τα σύνορά της ως  κράτος μέλος της ΕΕ είναι ένα σημαντικό επιχείρημα για την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης. Ο Στάνλεϋ Τζόνσον είπε ότι «το ζήτημα της μετανάστευσης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση. Καθαρή ετήσια μετανάστευση είναι περίπου 360.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, αυξάνοντας τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου σε πάνω από 70 εκατομμύρια, με 80 εκατομμύρια στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Αυτό δεν είναι μια ανεκτή κατάσταση», τόνισε.

Περισσότερα εδώ.