Παρακολουθήστε αύριο ζωντανά τη βράβευση των καλύτερων νέων μεταφραστών και μεταφραστριών της Ευρώπης
17 Ιουνίου, 2021
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ
18 Ιουνίου, 2021

#40ΕΛΛΑΔΑΕΕ “ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ” – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΥΡΣΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ

Αθήνα, 17 Ιουνίου  2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

#40ΕλλάδαΕΕ – “Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” – Μυρσίνη Ζορμπά

cid:image009.png@01D76377.666E4640

 

 

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

 

Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, και τολμούν μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια.

 

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς «Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, Μυρσίνη Ζορμπάδιηγείται τη δική της εμπειρία.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να το κατεβάσετε εδώ.

 

Συντονιστείτε κάθε Πέμπτη στις 16:00 στο κανάλι μας στο Youtube και στα κοινωνικά μας δίκτυα (FacebookInstagramTwitter) για ένα νέο βίντεο.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα